Библиотека при НЧ “Добри Чинтулов – 1935”

Телефон: 02/868 66 59;

Библиотеката започва своята работа в далечната 1935 година, още със създаването на читалището. Тя бързо се превръща в културен център, обслужващ жителите на квартал Дианабад и до днес. Поради удобното си местоположение, библиотеката има и много читатели от съседните райони. Фондът на библиотеката е над 19 000 тома книги, включващи художествена литература, справочници, енциклопедии, отраслова литература по различните отдели на знанието – изкуство, история, география, философия, литертурознание, детска художествена и детска отраслова литература. Тук можете да намерите, както неумиращата класика на Шекспир, Достоевски, Дикенс, Зола,така и много от новите автори,като Дан Браун, Дейвид Балдачи, Стив Бери, Майкъл Конъли и много други. При закупуването на нови книги се вземат предвид и предложенията направени от читателите. В билиотеката се извършват и информационно –библиографски справки от най- различен характер.

В квартала има две училища, на които библиотеката е в помощ на учебния процес в тях. При нас учениците ще намерят всички произведения на автори, като Иван Вазов, Алеко Константинов, Елин Пелин, Йордан Йовков и всички включени в задължителната литература от 1 до 12 клас. Младите читатели на библиотеката, за който четенето е страст, могат да намерят и много от авторите на любимите си книги, като поредицата на Дж. К. Роулинг за „Хари Потър”, Рик Риърдън, Касандра Клеър, Роуън Дал, Сара Джесика Маас и много други.

Библиотеката е абонирана за 16 броя издания от периодичния печат. Вестниците „Труд”, “Сега”, ”Монитор”, ”Телеграф”, ”Дума” и др., както и списанията „Осем” и „Биограф”.

Библиотеката предоставя и безплатен достъп до интернет, за ползване от читателите.

Comments are closed.

Close Search Window