ШКОЛА за ИЗОБРАЗИТЕЛНИ ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА

с КЕРАМИКА, ИКОНОПИС

“ ИЗКУСТВО  И  ЗАНАЯТ “  / Art  and  Craft  /

за всички възрасти

Керамиката е изключително значим дял от приложно – декоративните изкуства, а грънчарството е едно от класическите анти – стрес  занимания. Керамиката  обединява основните понятия в „изящното” изобразително  изкуство – цвят, форма, композиция. Към това, като добавим – въздух, огън и вода , получаваме точна представа за величието на едно от най- древните  изкуства и занаяти.

Ние предлагаме за вас и вашите деца арт-занимания с един от най благородните природни материали – глината.

Предлагаме  ви занимания по приложни изкуства с рисуване ,          керамика ,грънчарство, текстил – изработване на плъсти / филц /.  Предлагаме ви и занимания с още три основни вида декоративни изкуства като:  иконопис / по иконографски канони /, стъклопис / витраж / и мозайка.  Съобразяваме обучението с вашите интереси и потребности .
Занятията се провеждат по специфична програма изработена от нас –екипът на школата. Работим, разбира се и по теми пожелани от вас.
Предлагаме Ви още :
•  Възможност за индивидуални и групови занимания.
•  Възможност за еднократно посещение.
•  Хоби занимания за възрастни и професионално обучение по :                                                                           Керамика и грънчарство с програмирани седмични уроци ( източване на грънчарско колело; моделиране на ръка видове техники; сушене; бисквитно изпичане; техники за гравиране и рисуване с глазури и пигменти; видове керамични декорации; глазиране на готовите произведения и глазурно изпичане; специфични инструменти . Запознаване с видовете керамични школи в България и тяхното характерно изкуство. Запознаване и работа със специални гипсови калъпи за отливане на керамични форми. Ще научите и как сами да направите такива гипсови калъпи.
Имаме и занимания за ръчно изработване на художествена хартия в домашни условия.
•  Възможност за избор на ниво умения – начинаещи, средно ниво и напреднали .
Заниманията се провеждат в  :

Събота          10.00ч. – 12.30 ч.    и     13.00 ч.  – 15.30 ч.

          Неделя  и през седмицата  –  по  договаряне

 

Ние сме колектив от четирима художници -хабилитирани преподаватели. И четиримата сме пълноправни членове на Съюза на Българските Художници / СБХ /.

Стефания Кесарова – художник: керамика и текстил.С добър опит като преподавател, на малки и големи деца. Ръководи заниманията по керамика, грънчарство и текстил.

Галина Данаилова   художник: керамика и стъкло. Дългогодишен участник в международни пленери по изкуствата. Ръководи заниманията по керамика и пластика от стъкло с изпичане.

доц.Сашо Рангелов – художник с доцентура по “Стенни монументални изкуства и сакрална живопис “/иконопис /. Дългогодишен преподавате в Художествена Гимназия за Изящни Изкуства „Илия Петров” гр. София , а след това доцент в Художествена Академия гр.Търново. С богат опит по изографисване на стенописи в църковни храмове в страната. Под негово ръководство се провеждат занятията по стъклопис, иконопис, мозайка и история на изкуството, съпроводени с богат снимков материал.

Аксиела Силдарева – художник- керамик.С богат опит като преподавател по Изобразително Изкуство с разширено изучаване и добър организатор на художествени събития.

 За контакти  :   088  986 8459  –   С. Кесарова

                          088  435  2562  –   Г. Данаилова

Comments are closed.

Close Search Window