НЧ “ДОБРИ ЧИНТУЛОВ-1935” ПРЕДСТАВЯ ТЕАТРАЛНОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ “СЕКУНДАНТ” НА 08.06.2017 г.

от в АКТУАЛНО ОТ ЧИТАЛИЩЕТО Comments Off on НЧ “ДОБРИ ЧИНТУЛОВ-1935” ПРЕДСТАВЯ ТЕАТРАЛНОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ “СЕКУНДАНТ” НА 08.06.2017 г.

Мускетарите оживяват в новия столичен спектакъл „Секундант“

НЧ Добри Чинтулов-1935 със съдейстивето на Столична община, район Изгрев и Френския Културен институт подготвя уникално културно мероприятие- премиера на театралния спектакъл „Секундант“. Спектакълът е свързан с фрагмент от френската история (30 – годишната война). Сюжетът е авторски, инспириран от произведението „Кавалерът Д‘Армантал“ на Александър Дюма. Сценарият и режисурата са на Пламен Глогов, режисъор, драматург и ръководител на театралната трупа към НЧ „Добри Чинтулов-1935“.  Целта на спектакъла е със средствата на  поетичния език, изисканото поведение и стил на епохата и високата нравствена сила, която той носи, да заинтригува младите хора и да спомогне за изграждане на тяхната  ценностна система.

Специфичното в постановката е, че ще бъде предствена на открита сцена- пред сградата на „Народно читалище Добри Чинтулов-1935“ в квартал Дианабад, където ще бъде достъпна за всеки гражданин и гост на столицата ни. Надяваме се, ако получи приемственост и интерес от страна на жителите на Дианабад, спектакълът да бъде представен на открити сцени и в други квартали на София, а така също на професионална сцена в някой от столичните театри.

„Секундант“ е история от времето на мускетарите. Един мъж, загубил всичко, се превръща в платен дуелист (секундант). За него животът (включително неговия собствен) не струва повече от няколко дуката. Но той ще разбере, че има неща, които са по-ценни от живота. И шпагата му е безсилна да ги брани…

Заповядайте на 8.06.2016г. от 21:00ч. пред НЧ „Добри Чинтулов- 1935“, за да се насладите на този завладяващ спектакъл изпълнен с много романтика и страст и да почувствате магията на театъра под откритите звезди в приятната лятна вечер.